Praktisk information

Tvättstugan
• Tvätttider mellan kl. 07-22.

• Tvättbokning förfaller om den inte utnyttjats inom 30 minuter. Därefter får andra nyttja tvättstugan.

• Torktumlare skall vara tömda 45 minuter efter tvättidens utgång. Torktumlaren får inte användas efter 21.00

• Det är inte tillåtet att färga kläder/textilier och tvätta mattor i tvättmaskinerna.

• Efter avslutad tvätt skall maskinernas inkast för tvätt- och sköljmedel rengöras. Dessa tas enkelt loss och spolas av med vatten. Torktumlarens luddfilter ska rengöras. Tvättmaskinerna ska torkas av på utsidan. Golvet ska sopas och moppas med våt mopp.

• Felanmälan till styrelsen på föreningens mejladress.

• Bokning av tvättstugan, information om detta hittar ni på hemsidan under fliken dokument och bokning tvättstuga. Den orange bokningsbricka är unik för varje lägenhet och det är viktigt att ni vid övertagandet av lägenheten får denna av förra ägaren. Ny bricka för tvättstugan bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Felanmälan görs till styrelsen på föreningens mejladress.


Ritningar
Önskar ni ritningar över er lägenhet eller annan del i fastigheten, kontakta stadsbyggnadskontorets expedition på 08-508 26 990 eller stadsbyggnadsexpeditionen@stockholm.se. Här är en länk som visar hur det går till för att hitta ritningar https://supportguider.stockholm.se/3331.guide


Tillträde
För tillträde till fastigheten behövs det en passerbricka. Ni som nya medlemmar övertar säljarnas brickor. Har ni inte fått dessa utan behöver nya bekostar ni detta själva. Önskar ytterligare brickor kontakta styrelsen.

 

Hushållssopor
I varje port finns ett soprum där hushållssoporna från sopnedkastet hamnar. Soppåsarna ska vara väl förslutna och ska endast innehålla vanliga sopor, ej matavfall. 


Matavfall

Sorteras separat och ska läggas i de kärl som är uppställda i förrådet på entréplanet Frejgatan 46B. Dörren till är märkt med matavfall och är precis till höger om hissen. Töms varje onsdag. Vill ni veta mer om matavfallssortering, besök Stockholms stads hemsida.


 Tidnings- och kartongåtervinning

I port 46B (även ingång ifrån gården) finns uppsamlingskärl för tidningspapper och kartong. Töms var 14edag. 


Nycklar

Nyckeln till ytterdörrens överlås och postfacken kopierar du själv. Detta går bra att göra hos Storstadens lås Vanadisvägen 39 telefon 08 - 21 21 21. För kopiering av övriga nycklar till ex lägenhetsdörr, källare, tvättstuga krävs rekvisition av styrelsen. Maila nyckelnummer (står på nyckeln) samt antal så skriver styrelsen en rekvisition som du tar med till Storstadens lås. Kostnaden för kopiering bekostas av lägenhetsinnehavaren. 


Grovsopor
Något permanent grovsoprum finns ej i Brf Stina. 


Återvinning

På Dalagatan, förbi Matteus kyrka och över Vanadisvägen finns det återvinningskärl för, glas, papper, plast och metall. Det finns även vid korsningen Frejgatan/Norrtullsgatan, en kort bit ner på Frejgatan mot Sveavägen.


Brandskydd och utrymningsvägar

Rökluckor finns i varje trapphus samt på innergården (från källarutrymmen). Även de öppningsbara fönstren i trapphusen är en del av brandgasventilationen. 

Brandsläckare finns i tvättstugan och vid källarförråden

Dörrar i korridorer eller trapphus ska normalt vara stängda för att förhindra att en eventuell brand och/eller brandgaser sprids i fastigheten. Trapphus och korridorer får inte blockeras eftersom de är avsedda för eventuell utrymning, det samma gäller för fönster och dörrar som potentiella utrymningsvägar. Dessa får inte blockeras och ska vara fria från brännbart material och lösa föremål som t ex barnvagnar.  

Alla lägenheter ska ha en fungerande brandvarnare. Föreningen står för brandvarnare till både hyreslägenheter och bostadsrättshavare men inte för montage/underhåll. Dessa delas i regel ut vart tionde år. Alla lägenheter bör även ha en egen brandsläckare, som t ex kan inhandlas via försäkringsbolag eller brandskyddsföretag.

Alla lägenheter är byggda så att det tar minst 60 minuter för en brand att sprida sig från en lägenhet till nästa lägenhet. Det förutsätter att dörren ut till trapphuset är stängd. Stanna i lägenheten om det är brandrök i trapphuset och invänta räddningstjänsten.

Grillning på balkong och terrasser är inte tillåtet.

Brandfarliga varor får inte förvaras i källarförråden. I lägenheten och på balkongen får man förvara en begränsad mängd brandfarliga varor.

 

Övrigt
Fastigheten försäkras av Folksam. I försäkringen ingår bostadsrättsinlägg.

Brf Stina är medlem i Bostadsrätterna..
Se även fliken med föreningens trivselregler.